Hjelp – jeg skal ha sex!

Det er ingen tvil om at det er mange som mener at sex definitivt er av et gode. Dessverre er det lett å trå feil, som kan medføre at man ikke får særlig utbytte av sexen, blir utsatt for overgrep, eller begår overgrep.

Dette heftet håper vi bidrar til at den enkelte forvalter sin seksualitet på en bedre måte, slik at de ikke trår feil. Etter hva vi forstår, er dette det første skriftlige materialet om dette tema som retter seg direkte til brukeren.

Heftet er i likhet med de andre lettlestheftene fra Be-Ni Forlag skrevet med tekst på den ene siden, illustrasjoner og faktabokser på motstående side. 

Dette heftet er også utstyrt med noen QR-koder som åpner noen animasjonsfilmer innen temaet. For å lese QR-koder trenger man bare å laste ned en app til mobilen eller nettbrettet.

I tillegg til nødvendige lover og regler rundt seksualitet, inneholder heftet fakta om hvordan kjønnsorganer virker. Heftet viser, blant annet, også til ulike prevensjonsmidler, seksuelt overførte infeksjoner og beskrivelse av et utvalg samleiestillinger.

Heftet tar utgangspunkt i sex er mellom voksne, og følgelig noe man bør vente med til man blir 16 år. Dette innebærer ikke at heftet nødvendigvis har 16 års grense, fordi den er inneholder kunnskap som er nyttig å tilegne seg før man har sex. 

Heftet er – i likhet med våre øvrige hefter, egnet til selvstudie, men den vil også fungere utmerket som grunnlag for diskusjoner, studiesirkler og en til en opplæring.